Naturkraft som oplevelsescenter

Midt i det flade, vestjyske landskab rejser en 630 meter lang ringvold sig højt over jorden.

Ringvolden omkranser Naturkrafts oplevelsesarena, som kommer til at bestå af både udendørs- og indendørs oplevelser: En 30.000 m2 stor oplevelsespark (svarende til seks fodboldbaner) og et indendørs oplevelsescenter, som er kilet ind i selve volden. Fra toppen af ringvolden er der udsigt over det rekreative Naturkraft-område, som har store kontraster og righoldig natur. Her er land, marsk, skov og vand – og ikke mindst masser af oplevelser for store og små.

Fra toppen af ringvolden er der udsigt over det rekreative Naturkraft-område, som har store kontraster og righoldig natur. Her er land, marsk, skov og vand – og ikke mindst masser af oplevelser for store og små

Indendørs

Kilet ind i ringvolden og under et transparent tag finder du Naturkrafts 2000 m2 store indendørs oplevelsesareal.

Herinde kigger vi ind i det mindste og ud mod det største. Her er fotosyntese, klimaforandringer og atomariske stjernevrimle blot nogle af alle de fænomener, du kan udforske og blive klogere på. Her får du vindens hyletoner i ørene og sand under neglene. Her er eksperimenter, konsekvenser og skjulte kræfter på dagsordenen. Her er der er plads til at tænke stort – og ingen spørgsmål er for langt ude…

Det er også herinde, du finder Naturkrafts caféområde, som er en formidlingszone i sig selv. Med udsigt over Ringkøbing Fjord roder vi rundt i rugbrødsmotoren og undersøger, hvad og hvordan vi optager næring. Her vil du spise dig klogere på din egen krop og dens naturlige kræfter.

Oplevelsesparken

Hvirvlende vand, frodige områder, skyggende træer og duften af sommergrønt græs.

På indersiden af den store ringvold samler vi naturen, som den ser ud ved den jyske vestkyst. Vi skaber et stort legelandskab, hvor du kan lade sig inspirere af naturens færdigheder og kredsløb. Her kan du kontrollere vindens kræfter og mærke tyngdekraften, mens du er pilot på dit eget dragefly. Her kan du kæmpe mod revlehullers stærke strømme, vesterhavsstorme og oversvømmelser. Her åbner vi for sluserne, så du kan sjaske, pjaske og sejle op ad åen. Byg et sandslot, grav kanaler, lav solpandekager og kig ind i de åbne værksteder, hvor du har frie hænder til at bygge alt fra tømmerflåder til en luftdrevet rumraket.

Volden

Volden omkring Naturkraft hæver sig fra tre til 15 meter over det flade landskab. Øverst løber en 630 meter lang sti, og her kan vinden rigtigt få fat i dig på en blæsende efterårsdag. Du kan trille ned ad skrænterne og mærke, hvordan tyngdekraften trækker. Du kan falde i staver over den smukke udsigt over Ringkøbing Fjord og opdage, hvordan man langs Vestkysten både bruger og sikrer sig mod naturens kræfter.

Planen er at få Naturkraft til at række ud over det samlede Naturkraftområde. Vi indsamler og præsenterer den lokale naturs egenart, men vi ønsker også at pege tilbage på naturen.

Naturområdet

Uden for ringvolden findes et stort naturområde, som består af landbrugsjord, eng og vådområder, der grænser op mod Von Å. Vi omdanner en bar mark til et rekreativt område ved at udnytte de betingelser og ressourcer, naturen har netop her. Vi skaber et landskab, hvor du frit kan gå på opdagelse og nyde en fantastisk naturrigdom. Her løber åen over sine egne bredder, her kan du følge bondens arbejde på markerne, se sommerfuglens lette dans og sætte dig i græsset, mens solen går ned i Vesterhavet og gløder om kap med de røde okkersøer.

Planen er at få Naturkraft til at række ud over det samlede Naturkraftområde. Vi indsamler og præsenterer den lokale naturs egenart, men vi ønsker også at pege tilbage på naturen. Det er vores håb og ambition, at du efter dit besøg i Naturkraft får lyst til at opleve naturen i sin eksisterende form langs Vestkysten.