Feriestemning, solskin og glade børn på torvet i Ringkøbing

Naturkrafts medarbejdere og frivillige stillede i uge 42 et oplevelses – og informationstelt op på Ringkøbing torv. Hundredvis af ferieglade børn og voksne fra både Danmark og Tyskland kiggede inden for i teltet, hvor børnene hyggede sig sammen med deres forældre eller bedsteforældre og havde fingre i naturlige materialer og redskaber.

Børn, bådbygning og begejstring

Hvad iPad‘en ikke kan, kunne Naturkrafts værksted i teltet, for her byggedes sejlskibe af rigtige træstykker, træpinde, korkpropper og andre genbrugsmaterialer.  Kreativiteten var i top – ikke to skibe blev ens. Ved søsætningen i teltets testbassin fandt flere ud af, at det kunne være en udfordring at få noget til at flyde stabilt på en vandoverflade, men trangen til at løse problemer aktiveredes lynhurtigt.

Kastanjer, agern – muld og vand

Et andet sted i teltet fik børnene fingrene i muld og sand og gravede sig frem til kastanjer og agern. Derefter plantede de kastanjerne i muld i en overskåret mælkekarton, og de små agern blev gjort klar til spiring i vand. Glade børn gik fra teltet med begyndelsen på to helt nye træer.

Oplysning og optimisme

En del af Naturkrafts gruppe af frivillige var også mødt op – forberedte på formidling. Folk, der nærmede sig teltet eller nysgerrigt betragtede kort og fotos over byggeriet af Naturkraft, blev omgående kontaktet og fik en nærmere mundtlig beretning om, hvad Naturkraft er. Nysgerrigheden blandt tilhørerne var meget stor og ligeledes begejstringen over at finde ud af, hvad det er, Naturkraft har at tilbyde.

”Det er jo oplevelse og formidling på højt niveau.”

”Jamen, vi anede slet ikke, at det var så gennemtænkt.”

”Det bliver SÅ godt – det skal mine børnebørn opleve.”

Sådan lyder tre af de sætninger, som gik igen i løbet af ugen, og ingen forlod Naturkrafts telt uden en informationsfolder med en livsbekræftende hilsen i form af en pose frø – som kan forvandles til en lille blomstereng og minde om, at Naturkraft i 2020 åbner med et væld af oplevelser og aktiviteter for såvel store som små.