Klit lavet af fygesand fra Hvide Sande

Hvad gør man, når man gerne vil bygge en klit – midt på en mark?

Man ringer til en ven, der har masser af sand…

Så da Stauning Maskinstation fik til opgave at skaffe sand til at bygge den klit, der bliver en del af Naturkraftparken, vidste de godt, hvem de skulle kontakte: Havnedirektør Steen Davidsen i Hvide Sande.

”Adgangsvejen til de tre vindmøller på stranden fyger jævnligt til med sand. Vores folk stakker det op, så man kan komme ud for at servicere møllerne. Det er det sand, som Stauning Maskinstation har hentet,” fortæller Steen Davidsen.

I første omgang blev sandet læsset af uden for Naturkraft-parken. Opmærksomme bilister på Ringvejen har muligvis bemærket sandbunken. Sandet skal dog bruges til at lave en klit inde i selve Naturkraft-parken, så gæsterne kan lære om den vestjyske naturtype. Inde i parken bliver der otte forskellige naturtyper, som alle kan findes i det vestjyske – hede, vådområde og egekrat eksempelvis. Tanken er, at gæsterne lærer om naturtyperne, når de besøger Naturkraft – og så kan de tage ud i den ”rigtige” natur og opleve den efterfølgende.

Så sandet, der er importeret fra Hvide Sande, skal gerne få folk til at vende tilbage til kysten med ny viden i bagagen.